tiistai 17. huhtikuuta 2007

Kevätpuuskia

Viimeviikkoinen tuulenvire toi mukanaan kevätpuuskia ainakin minun pieneen maailmaani. Kevätpuuskat tässä tarkoittavat muun muassa seuraavia:
  • siivouspuuska
  • sisustuspuuska
  • käsityöpuuska
  • leipomispuuska.
Ehkä nämä voisi yhdistää yläkäsitteen kotitalouspuuska alle. Harjoitin puuskailua eilen erityisen ahkerasti. Sen sijaan, että olisin heittänyt Äitien tekemät ruuat mikroon ja silpunnut kurkkua lautaselle esittämään päivän vihreää annosta, otinkin porsassuikaleet jääkaapista, tein inkivääriporsasta, keitin ylenmäärin riisiä, silppusin uudella Tupperin ihmeelläni kurkkua, porkkanaa ja kesäkurpitsaa, joista jälkimmäiset höystin sitruuna mausteöljyllä ja mustapippurilla.

Ruuan jälkeen kaivoin kihlalahjaksi saadun Moulinex-keittiöhärvelin ja hyrskytin 4 leipätaikinaa tuosta vain. Sormiani en sentään viitsinyt taikinaan iskostaa, vaan nostatin taikinat leipävuoissa ja paistoin ihanan kuohkeita namileipiä. Terveellisiäkin ovat, mokomat. Pellavansiementä, ruisrouhetta, oliiviöljyä ja herkkuna keitettyä riisiä. Saatiinpa ylimääräiset riisitkin hyötykäyttöön!

Nyt työhuoneessa puhaltavat lounaspuuskan tuulet, joten on lähdettävä syömään. Hups! Jäin kiinni töissä bloggaamisesta. Voitaisiinkohan tämä laittaa huomisen Workshopin harjoittelun piikkiin?

2 kommenttia:

Marika kirjoitti...

Juuh...puuskat ovat tuttuja itsellenikin. Leipomispuuskaa olen taas tovin odotelllut, ja tokkopa se käsityöpuuskakaan minuun iskee... Mene ja tiedä.

Leipomisesta tykkään hirmuisesti, mutta tämä hektinen elämänvaihe työn ja opiskelun yhteen sovittamisessa on vienyt voimat.

Sitten kun taas löydän energiaa leipoa, uskon että puuska yllättää rajuudellaan :)

Veera kirjoitti...

Mäkin ajattelin puuskahtaa huomenna, kun on vapaapäivä... Jos vaikka jotain kodin paikkojen järjestely- ja ruuanlaittopuuskaa. Pyykkipuuskakin olis ihan kiva, jos olis hyvä ilma niin voisi kuivattaa lakanoita ulkona. Mutta katsotaan nyt...ensin kuitenkin ajattelin nukkua pitkään, niin saa nyt nähdä jääkö sitä sitten aikaa puuskailuun...