Ruokapöytäkeskustelussa kolleega tiedusteli koulutustaustaani. Olen tietojenkäsittelyn tradenomi, kävi ilmi. Kolleega ihmetteli, mitä eroa on tradenomeilla, jotka tietojenkäsittelevät ja samalla alalla puuhastelevilla insinööreillä. En osaa vieläkään vastata.
Ainakin tradenomeilla opintoihin sisältyy enemmän liiketoimintaan liittyviä kursseja kuin insinööreillä. En silti koe olevani mikään businesihminen. "Oletko sitten enemmän tradenomi, vai insinööri?" jatkoi kolleega kyselyään. Vastasin, että taidan olla humanistinen insinööri (hum. ins.).
Tämä keskustelu sai minut todella pohtimaan sitä, miten ammatillinen identiteetti rakentuu. Olen opiskellut liiketalouden parissa, työskennellyt koulutusorganisaatiossa ja samalla seikkaillut insinöörien keskuudessa. Nämä yhdessä ovat vaikuttaneet identiteetin kehittymiseen, mutta silti tuntuu, etten osaa luokitella itseäni mihinkään ammattiluokkaan.
Viikon kysymys:
- Mitä tulee, kun ryhdytään opettamaan insinöörien alaa liiketalouden koulutusohjelmassa?
- Väliinputoajia.
1 kommentti:
Kantsii ruveta sihteeriksi! Meidän teatterissa on kaksi sihteeriä: kollegallani on lastentarhanopettajan koulutus ja mulla mediatuottajan...
Että se siitä koulutustaustaan pohjautuvasta ammatti-identiteetistä. Nyt kun olen valmistunut, en vieläkään tiedä mikä musta tulee isona, tai että tuliko se mikä pitikin tulla... Mutta näyttäisi nyt siltä että markkinointisihteeröin vielä ainakin puoli vuotta. Pitää varmaan ostaa korkkarit...
Lähetä kommentti